Prekast Uygulama Aşamaları
Prekast Uygulama Aşamaları
Prekast uygulama aşamaları, ikamet ettiğiniz binalarınıza yada inşa ettiğiniz yapıya prekast uygulamak istiyorsunuz ama nasıl üretileceği, nasıl monte edileceği hakkında kafanızda soru işaretlerimi var? İşte o soru işaretlerini kafanızdan kaldırmak, sağlıklı, doğru ve kaliteli bilgiler almak için aşağıda anlattığımız konu başlıklarına göz atınız.
1.Proje Süreci
Yapılarda Prekast cephe kaplama sürecinin başlayabilmesi için mimari projeniz ve üç boyutlu tasarımınız olması gerekir. Eğer tasarımınız yok ise uğraşmanıza hiç gerek yok çünkü Mono Prekast olarak bu hizmeti siz değerli müşterilerimize sınırsız bir şekilde vermekteyiz. Fiyat teklifi ve sözleşme aşamaları sona erdikten hemen sonra kaba inşaattan ölçüler röleveleri alınarak cephe tasarımıyla birlikte cepheye uygun projeleri hazırlanarak siz değerli müşterilerimize sunar değişmesi gereken bölgeler var ise değiştirir ve akabinde onay yazınızı aldıktan hemen sonra modern tesislerimizde üretime safhasına geçilir. Kendi olağanüstü tasarımlarınızı oluşturduğunuz hallerde GRC cephe projesini hazırlarken ölçüleri uymayan bölgeler olabilir. Tasarımınızı bozmadan birkaç teknik müdahale yaparak daha modern bir tasarım elde etmeniz için her zaman yanınızda olacağız.
2.Üretim Süreci
Üretim süreci proje aşamasında sizlere sunduğumuz projeler tüm detaylarıyla hazırlanmış hali üretim sorumlusu tarafından kalıp haneye verilerek üretilecek panellerin sırasıyla üretilmesi için bir düzen halinde kalıp haneye verilir. Üretimi yapılacak parçanın kalıbı ahşap, silikon yada polyester olarak modellerine göre üretilir ve kalıplar biter bitmez üretime verilir. Üretimi için kullanılan silis kumu, beyaz çimento, elyaf, polimeri, sağlamlığı, suyunu ve hareketliliğini sağlayabilen çeşitli kimyasallarla elde edilen harç kalıpların içine püskürtme yöntemiyle püskürtülür ve devamında proje aşamasında da gördüğü üzere statik hesabı yapılmış üzerinde panellere sabitlemek için oluşturulan çelik bağlantı elemanıyla birlikte galvanizli çelik karkas monte edilir. Bir sonraki gün sabaha kadar kuruması için ıslak kuruma yani sıcak buhar sistemi ile bir sonraki gün sabaha kadar kurutulur. 6 saatlik buhar kürü ile 7 günlük mukavemet elde edilmektedir. Yine döküm yapıldığı günden sonraki sabah kalıptan çıkarılıp kürünü alması için stok sahasına alınır kürünü aldıktan sonra uygun bir şekilde monte edileceği yere hazır bir biçimde sevk edilir ve montaj süreci başlar.
3. Montaj Süreci
Montajı için püskürtülerek üretilmiş galvanizli karkas sistemi ve şantiyede montaj için oluşturulmuş halfen kanalları hazır olan malzemeye uygun bir araca nakliye sırasında hasar görmemesi için gerekli tedbirleri alarak sevk etmeye başlamasıyla başlar. Şantiyeye sevk edilen paneller, çeşitli motorlu araçlar yardımlarıyla yada uygulama yapılacak binanın çatısında oluşturduğu raylar ve vinç sistemleriyle uygun bir şekilde araçtan indirilir. Sevk öncesinde harita ekibinin cephede hazırlamış olduğu ve işaretli kod ve ölçülerle birlikte cepheye uygun yani ip paraleli doğru, terazide ve şakil de olarak galvanizli olarak hazırlanmış kanallı ve sabit ayarlanabilir ankrajlarla ve kelebekli dübeller ile monte edilmektedir. Bütün bu süreç, bir mühendislik çalışmasının eseridir. Her aşamada gereken özenin gösterilmesi, sağlamlık açısında en belirleyici unsurlardır.
4. Silikon ve Temizlik Aşamaları
Montaj işlemi bittikten sonra deprem yada herhangi bir hareket sonrası etkilenmemek için birleşim noktalarında bıraktığımız 8 milimetrelik derz boşluğuna uygulanır. Uygulamadan önce derz dolgu malzemesi seçimi oldukça önemlidir. Silikon yada mastik işlemi yapmadan önce kalitesiz olan silikonlara dikkat etmek gerekir. Çünkü kalitesiz olan silikonlar cephede su sızdırır, yırtılır ve çok kötü sonuçlar meydana getirir. Silikonlamaya başlamadan önce silikon yapılacak yerin tozu alınır, ardından polimerle temizlenerek fitil uygulaması yapılır ve hemen akabinde eğer hava yağışlı yada prekast ıslak değil ise silikon uygulaması yapılır. Silikon uygulaması çok dikkatli pürüzsüz ve düzgün yapılmalıdır. Çünkü yapıda en göze çarpan yer derz aralarıdır. Cephenin esnekliğini sağladığı için deprem gibi doğal afetlerde mukavemeti arttırdığı, yapılan teknik çalışmalar ile ortaya çıkarılmıştır.
Mono Prekast’ta işlerin evreleri ve aşamaları yukarıda belirttiğimiz gibidir. Merak ettiğiniz konular olursa bize ulaşabilirsiniz.
– Mono Prekast – Prekast Nedir? – Prekast Ürünler – Prekast Cephe