Şile Prekast
Şile prekast sektörünün lider kuruluşu olarak çözüm odaklı hizmet sunuyoruz. Şile prekast hizmetlerimizde yüzde yüz memnuniyet garantisi veriyoruz. Çimento, silis kumu, cam elyaf ve suyun karışımından meydana gelen prekast, fiber takviyeli beton ya da cam elyaf katkılı beton olarak da bilinir. Bu dört malzemenin karıştırılmasıyla oluşturulan ve püskürtme yöntemiyle elde edilen GRC’nin normal betondan farkı, içindeki cam elyaf sayesinde kolay şekil alması ve hafif olmasıdır. Bu avantajlarından dolayı özellikle dış cephe kaplamalarında tercih edilen bu beton türü, taş yünü ve köpük beton ile farklı şekillerde de üretilebilmektedir. Ayrıca dekorasyonda da kullanılabildiği ve dekoratif yönü güçlü olduğu için sütun, silme, payanda gibi yapı elemanları da bu cam elyaf-silis kumu karışımından üretilmektedir.
Kullanıldığında binaya %50 daha az yük getiren Prekast , elyaf katkılı olan ve GRC diye bilinen beton sistemiyle yapıldığında asit ve biyolojik etkenlere karşı daha dirençli olur. Ultraviyole ışığa karşı da dirençli olan bu beton türü, yumuşak yapısından dolayı istenilen dekoratif forma göre üretilebilir.
NEDEN GRC?
GRC, estetik görünüm ve ısı izolasyonuyla beraber ses yalıtımı da sağlar. Ayrı ayrı yapılması gereken montaj, sıva ve boya gibi işlemlerin tek seferde hallolmasını sağlar. Tarihi yapıların restorasyonunda, teknolojik yapılarda vb. diğer inşaat sektörlerinde sıklıkla kullanılan GRC’nin avantajları şunlardır;
- İstenen yapıya göre tasarlanıp, üretilebilir.
- Her türlü dış etkene karşı dayanıklıdır.
- Ses yalıtımı sağlar.
- Prekast Hafiftir.
- Birçok renk seçeneği vardır.
- Su geçirmezdir.
- Hızlı ve düzgün montaj imkânı sağlar.
GRC CEPHE NASIL YAPILIR?
- PROJE
Prekast üretiminin başlaması için yapılacak olan yapıya dair bir proje olması gerekir. Projenin belirlenmesiyle beraber gerekli ölçümler alınır ve üretim aşamasını geçilir.
- ÜRETİM
Bu süreç, çizilmiş ve ölçüsü alınmış olan panellerin üretimiyle başlar. Döküme gelen kalıplara beyaz çimento, silis kumu ve cam elyaf karıştırılır ve püskürtme işlemi başlatılır.
- MONTAJ
Karkas sistemi ve halfen kanalları takılmış olan betonların montajını içeren bu süreç, montaj ekibinin titizlikle monte işlemlerini gerçekleştirmesiyle son bulur.
- SİLİKON VE TEMİZLEME
Mastikleme yani silikonlama işlemi derz boşluklarının kapatılması anlamına gelir. Son rötuşların atıldığı bu süreçte kaliteli silikonların kullanılması oldukça önemlidir.
Fiber Takviyeli Betonun Avantajları
- Duvarların hepsi taşıyıcı özellikte olduğu için depreme dayanıklıdır.
- Su sızdırmaz bir yapıya sahiptir.
- Yangın, patlama, su baskını gibi olası aksaklıklara karşı dayanıklıdır.
- Genellikle sahada yapılan kalıp işleri fabrikalarda yapıldığı için üretimi hızlıdır.
- Her türlü hava koşullarına dayanıklıdır.
- Hasar, aşınma ve korozyonlara karşı dirençlidir.
- Radyasyon ve manyetik dalgaların verebileceği hasarı azaltır.
- Üst düzey bir ses yalıtımı sağlar.
- Her proje için özel üretilir.
- Uzun yıllar bakım gerektirmez ve temizlenmesi oldukça kolaydır.
- Yüksek ısıya ve ateşe karşı dayanıklıdır.
- Her türlü mimari projenin uygulamasında kullanılabilir.
Şile Prekast – Mono Prekast – Prekast Nedir? – Prekast Ürünler – Prekast Cephe